Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zet foto nieuwe bombrief online

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 15:35

De politie heeft een foto verspreid van een van de bombrieven die woensdag is bezorgd bij bedrijven in Kerkrade en Amsterdam.

De politie heeft deze foto gedeeld als waarschuwing.

Geen CIB
De politie roept mensen op extra alert te zijn op witte enveloppen met 'een verdikking'. Op de woensdag gevonden brief zat geen logo van incassobureau CIB, zoals in eerdere gevallen.

Afpersing
Woensdagochtend was er een explosie bij print- en kantoorartikelenbedrijf Ricoh in Kerkrade. Ook in Amsterdam ontplofte een pakketje. Daarnaast werd er een verdachte brief gevonden bij ABN AMRO in Maastricht.

De verzender eist bitcoins.

Video: L1

Lees ook: Politie: afpersing motief voor explosieve brieven

CIB
In januari werden bij bedrijven in meerdere steden bombrieven afgeleverd. Een van de brieven was bestemd voor een bedrijf in Maastricht, maar kwam daar niet aan. Geen enkele van de brieven ontplofte destijds.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen