Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie zet extra materieel in bij zoekactie Marjo Winkens

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 16:16

De zoekactie in Beesel naar het lichaam van Marjo Winkens heeft nog niks opgeleverd. Vrijdag zet de politie daarom extra materieel in.

Ook richt de zoekactie zich dan op een tuinperceel, dat vroeger bij het bos hoorde.

Cold case
Sinds maandagochtend is er een grote zoekactie gaande in Beesel. Deze actie heeft te maken met de verdwijning van Marjo Winkens uit Schimmert. De zaak Marjo Winkens is één van de oudste cold cases van het land. De jonge vrouw verdween in 1975. Haar lichaam werd nooit gevonden. Een dader werd eveneens nooit opgepakt.

Tip
Naar aanleiding van een tip hebben het Openbaar Ministerie en de politie besloten om verder onderzoek te doen. Zij denken een serieuze indicatie te hebben die kan leiden tot een mogelijke doorbraak.

Video: L1/Track '88

Tuin
De eerste dagen van het onderzoek is er gegraven in een bosperceel en tuin aan de Kerstenbergweg waar mogelijk het lichaam van de destijds 17-jarige Winkens begraven zou kunnen zijn. Dat heeft tot dusver nog niks opgeleverd. Daarom wordt er morgen in een tuin verder gezocht.

De politie verwacht de zoekactie vrijdagmiddag af te ronden.

Lees ook: 'Zoekactie naar Marjo Winkens eind deze week klaar'

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen