Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie Weert gaat letten op Letten

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 8:23

Met dagelijkse politiepatrouilles rond het kazerneterrein in Weert wil de gemeente de buurt tegemoetkomen, die klaagt over arbeidsmigranten die daar wonen.

Dat meldt De Limburger.

Overlast
In de voormalige Philips van Horne-kazerne is naast het asielzoekerscentrum ook een door een uitzendbureau gehuurd onderkomen voor arbeidsmigranten. Buurtbewoners klagen bij de gemeente over de werklui die daar wonen en overlast zouden veroorzaken. De krant schrijft dat er op het kazerneterrein zo'n 50 arbeidsmigranten wonen, vooral uit Letland. Burgemeester Jos Heijmans heeft nu beloofd dat de politie in de omgeving extra gaat letten op Letten.

Nieuw plan
Het verblijf voor arbeidsmigranten is in strijd met het bestemmingsplan, maar wordt door de gemeente voorlopig gedoogd omdat er in de gemeente nu nog amper ruimte is voor seizoenswerkers. In december beslist de gemeenteraad over een nieuw plan, waarin er veel meer ruimte komt voor verblijfplaatsen arbeidsmigranten.

Lees ook: Weert gedoogt 'Polenhotel' oude kazerne voorlopig nog

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen