Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Weert gaat letten op Letten

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 8:23

Met dagelijkse politiepatrouilles rond het kazerneterrein in Weert wil de gemeente de buurt tegemoetkomen, die klaagt over arbeidsmigranten die daar wonen.

Dat meldt De Limburger.

Overlast
In de voormalige Philips van Horne-kazerne is naast het asielzoekerscentrum ook een door een uitzendbureau gehuurd onderkomen voor arbeidsmigranten. Buurtbewoners klagen bij de gemeente over de werklui die daar wonen en overlast zouden veroorzaken. De krant schrijft dat er op het kazerneterrein zo'n 50 arbeidsmigranten wonen, vooral uit Letland. Burgemeester Jos Heijmans heeft nu beloofd dat de politie in de omgeving extra gaat letten op Letten.

Nieuw plan
Het verblijf voor arbeidsmigranten is in strijd met het bestemmingsplan, maar wordt door de gemeente voorlopig gedoogd omdat er in de gemeente nu nog amper ruimte is voor seizoenswerkers. In december beslist de gemeenteraad over een nieuw plan, waarin er veel meer ruimte komt voor verblijfplaatsen arbeidsmigranten.

Lees ook: Weert gedoogt 'Polenhotel' oude kazerne voorlopig nog

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen