Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Weert gaat letten op Letten

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 8:23

Met dagelijkse politiepatrouilles rond het kazerneterrein in Weert wil de gemeente de buurt tegemoetkomen, die klaagt over arbeidsmigranten die daar wonen.

Dat meldt De Limburger.

Overlast
In de voormalige Philips van Horne-kazerne is naast het asielzoekerscentrum ook een door een uitzendbureau gehuurd onderkomen voor arbeidsmigranten. Buurtbewoners klagen bij de gemeente over de werklui die daar wonen en overlast zouden veroorzaken. De krant schrijft dat er op het kazerneterrein zo'n 50 arbeidsmigranten wonen, vooral uit Letland. Burgemeester Jos Heijmans heeft nu beloofd dat de politie in de omgeving extra gaat letten op Letten.

Nieuw plan
Het verblijf voor arbeidsmigranten is in strijd met het bestemmingsplan, maar wordt door de gemeente voorlopig gedoogd omdat er in de gemeente nu nog amper ruimte is voor seizoenswerkers. In december beslist de gemeenteraad over een nieuw plan, waarin er veel meer ruimte komt voor verblijfplaatsen arbeidsmigranten.

Lees ook: Weert gedoogt 'Polenhotel' oude kazerne voorlopig nog

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen