Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Weert gaat letten op Letten

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 8:23

Met dagelijkse politiepatrouilles rond het kazerneterrein in Weert wil de gemeente de buurt tegemoetkomen, die klaagt over arbeidsmigranten die daar wonen.

Dat meldt De Limburger.

Overlast
In de voormalige Philips van Horne-kazerne is naast het asielzoekerscentrum ook een door een uitzendbureau gehuurd onderkomen voor arbeidsmigranten. Buurtbewoners klagen bij de gemeente over de werklui die daar wonen en overlast zouden veroorzaken. De krant schrijft dat er op het kazerneterrein zo'n 50 arbeidsmigranten wonen, vooral uit Letland. Burgemeester Jos Heijmans heeft nu beloofd dat de politie in de omgeving extra gaat letten op Letten.

Nieuw plan
Het verblijf voor arbeidsmigranten is in strijd met het bestemmingsplan, maar wordt door de gemeente voorlopig gedoogd omdat er in de gemeente nu nog amper ruimte is voor seizoenswerkers. In december beslist de gemeenteraad over een nieuw plan, waarin er veel meer ruimte komt voor verblijfplaatsen arbeidsmigranten.

Lees ook: Weert gedoogt 'Polenhotel' oude kazerne voorlopig nog

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen