Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie waarschuwt voor nepbericht over aanslag Heerlen

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 3:58

De politie heeft via Twitter gewaarschuwd voor een bericht waarin staat dat Heerlen zaterdag om 23:30 uur een aanslag staat te wachten.

Een schermafbeelding van een Twitterbericht zou volgens de politie via Snapchat worden rondgestuurd.

Misleidende neptweet
Het lijkt erop dat de tweet afkomstig is van een landelijk nieuwsmedium. "Dit bericht is misleidend en niet afkomstig van RTL Nieuws", schrijft de politie daarover.

In het nepnieuwsbericht wordt ook een locatie genoemd. "Een aanslag wordt verwacht rondom het Pancratiusplein. Politie en al staan al klaar zodat ze de dader kunnen pakken", zo staat er.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen