Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie waarschuwde scouting in 2002 al voor Jos Brech

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 7:36

Scouting St. Hubertus in Nuth werd in 2002 al door de politie gewaarschuwd voor het zedenverleden van hun leider Jos Brech.

Dat vertelde Frank Peters, destijds politierechercheur en lid van de scouting, vrijdag in de ochtendshow op L1 Radio naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Gevaarlijk
Peters kreeg van een lid van het second opinionteam van de politie, dat de zaak Nicky Verstappen in 2001 opnieuw bekeek nadat het onderzoek vastgelopen was, te horen dat Brech een gevaar voor de kinderen bij de scouting was en daar weggestuurd moest worden.

Het politieteam had tijdens een getuigenverhoor met Jos Brech vernomen dat de man in de jaren tachtig al betrokken was geweest bij een zedendelict. Die zaak werd destijds echter geseponeerd.

Lees ook: Brech biechtte in verhoor betrokkenheid bij zedendelict op

Confrontatie
Hoewel Peters Brech niet persoonlijk kende, belde hij hem direct op. Ze spraken af op een terras op het Pancratiusplein in Heerlen. Daar confronteerde Peters hem met de informatie. Brech bekende meteen dat hij inderdaad op jonge jongens viel, maar zijn best deed om te voorkomen dat hij in de fout ging. Wel biechtte hij op in het verleden een zedendelict te hebben begaan.

'Te ver gegaan'
"Uit zichzelf vertelde hij me dat hij een keer 'te ver' was gegaan toen hij aan het fietsen was met zijn fotocamera en twee jongens passeerde. Bij het fotograferen van de jongens op een bankje was hij 'te ver gegaan', zei hij. Wat hij daar precies mee bedoelde, weet ik niet", vertelde Peters.

Foto: Via L1

Scouting
Brech gaf toen al jaren bij de scouting leiding aan een groep jongens in de leeftijdscategorie tussen de 10 en 14 jaar. Naar aanleiding van de waarschuwing werd Brech verzocht zijn lidmaatschap van de scouting op te zeggen. Dat deed hij in 2002.

Het bestuur van Scouting Nuth, zoals scouting St. Hubertus nu heet, stuurde ouders en leden deze week een mail over het nieuws rond hun voormalig leider. Ouders die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de voorzitter of een groepsbegeleider.

Lees ook: Bezorgde ouders kunnen voormalig scouting van Brech bellen

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen