Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie waarschuwde scouting in 2002 al voor Jos Brech

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 7:36

Scouting St. Hubertus in Nuth werd in 2002 al door de politie gewaarschuwd voor het zedenverleden van hun leider Jos Brech.

Dat vertelde Frank Peters, destijds politierechercheur en lid van de scouting, vrijdag in de ochtendshow op L1 Radio naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Gevaarlijk
Peters kreeg van een lid van het second opinionteam van de politie, dat de zaak Nicky Verstappen in 2001 opnieuw bekeek nadat het onderzoek vastgelopen was, te horen dat Brech een gevaar voor de kinderen bij de scouting was en daar weggestuurd moest worden.

Het politieteam had tijdens een getuigenverhoor met Jos Brech vernomen dat de man in de jaren tachtig al betrokken was geweest bij een zedendelict. Die zaak werd destijds echter geseponeerd.

Lees ook: Brech biechtte in verhoor betrokkenheid bij zedendelict op

Confrontatie
Hoewel Peters Brech niet persoonlijk kende, belde hij hem direct op. Ze spraken af op een terras op het Pancratiusplein in Heerlen. Daar confronteerde Peters hem met de informatie. Brech bekende meteen dat hij inderdaad op jonge jongens viel, maar zijn best deed om te voorkomen dat hij in de fout ging. Wel biechtte hij op in het verleden een zedendelict te hebben begaan.

'Te ver gegaan'
"Uit zichzelf vertelde hij me dat hij een keer 'te ver' was gegaan toen hij aan het fietsen was met zijn fotocamera en twee jongens passeerde. Bij het fotograferen van de jongens op een bankje was hij 'te ver gegaan', zei hij. Wat hij daar precies mee bedoelde, weet ik niet", vertelde Peters.

Foto: Via L1

Scouting
Brech gaf toen al jaren bij de scouting leiding aan een groep jongens in de leeftijdscategorie tussen de 10 en 14 jaar. Naar aanleiding van de waarschuwing werd Brech verzocht zijn lidmaatschap van de scouting op te zeggen. Dat deed hij in 2002.

Het bestuur van Scouting Nuth, zoals scouting St. Hubertus nu heet, stuurde ouders en leden deze week een mail over het nieuws rond hun voormalig leider. Ouders die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de voorzitter of een groepsbegeleider.

Lees ook: Bezorgde ouders kunnen voormalig scouting van Brech bellen

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen