Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie waakt met ruim 10.000 camera's over Limburg

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 14:56

In Limburg wordt de openbare ruimte in de gaten gehouden via 10.329 beveiligingscamera's die geregistreerd staan bij de politie.

Dat blijkt uit cijfers die de techsite VPNGids.nl via een wob-verzoek bij de politie heeft opgevraagd.

Registratie
Het gaat om bewakingscamera's van gemeenten, bedrijven en particulieren. De eigenaren hebben het apparaat bij de politie aangemeld. Ze worden gebruikt om misdrijven op te lossen.

Cameradichtheid
In Bergen hangen relatief gezien de meeste bewakingscamera's: 22,1 exemplaren per duizend inwoners. Ook in Nederweert en Peel is de cameradichtheid hoog: respectievelijk 20,6 en 19,3 per duizend inwoners.

Aantal camera's
In absolute aantallen staan in Maastricht de meeste camera's geregistreerd. Het gaat om 1.178 apparaten. Venlo volgt met 986 camera's en Sittard-Geleen staat op de derde plaats met 891 camera's.

In Venlo staan de meeste overheidscamera's geregistreerd.

Bekijk in onderstaande kaart hoeveel camera's de openbare ruimte in jouw gemeente in de gaten houden.

Landelijk
In totaal hangen er in Nederland zo'n 1,5 miljoen camera's, maar zo'n 228.000 daarvan zijn officieel bij de politie geregistreerd. Ruim 80 procent daarvan is eigendom van bedrijven. De overheid is eigenaar van een kleine 8 procent van de camera's en ruim 12 procent is van particulieren.

Bijna 90 procent van de geregistreerde camera's staat op de openbare weg gericht.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen