Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie vindt kist in huis langvermiste Oirsbeekse

Geplaatst opdonderdag 17 december 2015 - 12:16

Een kist met daarin waarschijnlijk het lichaam van een vermiste, hoogbejaarde Oirsbeekse is tijdens het politieonderzoek in het huis van de vrouw gevonden.

Dat meldt de politie.

Lees ook: Politie zoekt langvermiste Oirsbeekse in eigen huis

Badkamerraam
De kist, die door de technisch rechercheurs is omwikkeld, wordt met behulp van de brandweer via het badkamerraam horizontaal naar buiten gebracht. Op die manier wordt de inhoud zo min mogelijk beschadigd. Nadat de kist uit het huis is gehaald wordt die naar het AZM gebracht, waar met röntgenapparatuur wordt gekeken wat er in zit. Waarschijnlijk is dat het lichaam van de hoogbejaarde bewoonster, die al zo'n drie jaar vermist is.

Verder onderzoek
Mocht dat het geval zijn dan wordt de kist naar het NFI gebracht waar verder onderzoek zal plaatsvinden.

Boom in de weg
Het vervoeren van de kist ging niet zonder slag of stoot. Een levensgrote boom in de voortuin moest eerst geveld worden. Pas daarna kon de kist uit het huis gehaald en vervoerd worden.

Arrestatie
Donderdagochtend begon de politie met het technisch onderzoek. Woensdagavond werd de ongeveer zestigjarige zoon van de vrouw gearresteerd. Hij woonde bij zijn moeder in het huis waar het lichaam werd aangetroffen. Bij leven zou de vrouw nu 93 of 94 jaar oud zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man Oirsbeek bewaarde dode moeder bewust in kist
Woningstichting was bezorgd over familie in Oirsbeek
Lichaamsdelen gevonden in Julianakanaal bij Stein
Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen