Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie vindt drugs, vieze keukens én illegalen in Geleen

Geplaatst opzaterdag 30 juni 2018 - 16:06

Bij een grote controle in het centrum van Geleen heeft de politie verschillende mensen aangetroffen die illegaal in Nederland verblijven. Vier van hen worden teruggestuurd naar het land van herkomst.

Dat maakt de politie zelf bekend via Facebook. De actie werd uitgevoerd met behulp van de Belastingdienst, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de gemeente, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Enexis.

Niet hygiënisch
Dit 'team' onderzocht zowel horecapanden als particuliere woningen. Drie horecaondernemingen kregen een boete opgelegd, onder andere vanwege een gebrek aan hygiëne in de zaak. Ook de gemeente constateerde dat er verschillende regels zijn overtreden, waarop ze waarschuwingen en boetes uitdeelde.

Grote drugsvangst
De aangetroffen illegalen worden naar hun thuisland begeleid door de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel, via het zogeheten terugkeerbeleid. Er werden ook twee mensen aangehouden, die verantwoordelijk zouden zijn voor een hennepknipperij en -drogerij in een woning. De politie vond er ongeveer 68 kilo hennep, met een straatwaarde van 280.000 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen