Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie vermoedt brandstichting bij coronateststraat Urmond

Geplaatst opwoensdag 16 december 2020 - 10:36

Er is een poging gedaan om brand te stichten bij de coronateststraat in Urmond.

De politie kreeg woensdagochtend vlak voor 9:00 uur een melding daarover. De rolpoort bij de teststraat is zwart geblakerd, vermoedelijk door vuur.

Lichtflits
Op bewakingsbeelden is rond 1:45 uur een lichtflits te zien bij de teststraat. De politie denkt dat dit de brand is. Het is niet bekend wie verantwoordelijk is en er is nog niemand aangehouden. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Belang voor de bevolking
"We leven in een moeilijke tijd. Onze mensen staan al negen maanden elke dag klaar om testen af te nemen. Ik hoop dat ze hun werk kunnen blijven doen. Dat is in het belang van de hele bevolking", zegt directeur Frank Klaassen van de GGD Zuid-Limburg. "Onze medewerkers kunnen wel tegen een stootje, maar het is belangrijk om respect voor collega's en mensen in de zorg te hebben."

Voorkomen
De rolpoort is door het incident tijdelijk dicht geweest, maar inmiddels weer open. De GGD gaat onderzoeken met welke maatregelen dit soort incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden. "We zijn extra alert en blijven onze locaties serieus volgen en bewaken."

De teststraat is woensdag gewoon geopend voor mensen die een afspraak hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen