Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie vermoedt brandstichting bij coronateststraat Urmond

Geplaatst opwoensdag 16 december 2020 - 10:36

Er is een poging gedaan om brand te stichten bij de coronateststraat in Urmond.

De politie kreeg woensdagochtend vlak voor 9:00 uur een melding daarover. De rolpoort bij de teststraat is zwart geblakerd, vermoedelijk door vuur.

Lichtflits
Op bewakingsbeelden is rond 1:45 uur een lichtflits te zien bij de teststraat. De politie denkt dat dit de brand is. Het is niet bekend wie verantwoordelijk is en er is nog niemand aangehouden. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Belang voor de bevolking
"We leven in een moeilijke tijd. Onze mensen staan al negen maanden elke dag klaar om testen af te nemen. Ik hoop dat ze hun werk kunnen blijven doen. Dat is in het belang van de hele bevolking", zegt directeur Frank Klaassen van de GGD Zuid-Limburg. "Onze medewerkers kunnen wel tegen een stootje, maar het is belangrijk om respect voor collega's en mensen in de zorg te hebben."

Voorkomen
De rolpoort is door het incident tijdelijk dicht geweest, maar inmiddels weer open. De GGD gaat onderzoeken met welke maatregelen dit soort incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden. "We zijn extra alert en blijven onze locaties serieus volgen en bewaken."

De teststraat is woensdag gewoon geopend voor mensen die een afspraak hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen