Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie verijdelde ontsnapping van topcrimineel Roermond

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 19:40

De man die woensdagmiddag werd doodgeschoten tijdens een grootschalige politieactie in Roosteren, zou een crimineel uit de gevangenis in Roermond hebben willen bevrijden.

Dat stelt de politie woensdagavond in een officiële verklaring.

Lees ook: Politie schiet verdachte dood bij actie in Roosteren

Ontsnapping
De politie had informatie gekregen dat er een ontsnapping op handen was. Daarbij zou een man worden bevrijd, die in Roermond een straf uitzit voor betrokkenheid bij een liquidatie in het Amsterdamse criminele milieu. Het gaat volgens de NOS om Benaouf A., een kopstuk van de zogenaamde mocro-maffia.

Helikopter
Woensdag probeerden de inmiddels overleden man en zijn handlangers een helikopter te kapen. Deze was waarschijnlijk onderdeel van het ontsnappingsplan. De politie wist de kaping te voorkomen, waarop er een wilde achtervolging begon.

Verwondingen
De verdachte probeerde in Roosteren te ontkomen aan agenten, die daarop het vuur openden. Daarbij raakte de man ernstig gewond. Hij overleed uiteindelijk ter plekke aan zijn verwondingen.

Andere verdachten
Drie andere verdachten werden aangehouden door de politie. Een van hen zat met de doodgeschoten man in een auto tijdens de achtervolging. De politie was ook in Maarheeze op zoek naar verdachten. In de verklaring van de politie staat dat deze verdachten bekend zijn bij justitie. De zoektocht wordt voortgezet.

Automatisch wapen
De politie heeft een tas in bezit van een van de verdachten. Daarin trof het onderdelen van een automatisch vuurwapen aan. Ook zijn er verschillende voorwerpen gevonden die vermoedelijk gebruikt zouden worden bij de ontsnapping uit de gevangenis in Roermond.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen