Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie verijdelde ontsnapping van topcrimineel Roermond

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 19:40

De man die woensdagmiddag werd doodgeschoten tijdens een grootschalige politieactie in Roosteren, zou een crimineel uit de gevangenis in Roermond hebben willen bevrijden.

Dat stelt de politie woensdagavond in een officiële verklaring.

Lees ook: Politie schiet verdachte dood bij actie in Roosteren

Ontsnapping
De politie had informatie gekregen dat er een ontsnapping op handen was. Daarbij zou een man worden bevrijd, die in Roermond een straf uitzit voor betrokkenheid bij een liquidatie in het Amsterdamse criminele milieu. Het gaat volgens de NOS om Benaouf A., een kopstuk van de zogenaamde mocro-maffia.

Helikopter
Woensdag probeerden de inmiddels overleden man en zijn handlangers een helikopter te kapen. Deze was waarschijnlijk onderdeel van het ontsnappingsplan. De politie wist de kaping te voorkomen, waarop er een wilde achtervolging begon.

Verwondingen
De verdachte probeerde in Roosteren te ontkomen aan agenten, die daarop het vuur openden. Daarbij raakte de man ernstig gewond. Hij overleed uiteindelijk ter plekke aan zijn verwondingen.

Andere verdachten
Drie andere verdachten werden aangehouden door de politie. Een van hen zat met de doodgeschoten man in een auto tijdens de achtervolging. De politie was ook in Maarheeze op zoek naar verdachten. In de verklaring van de politie staat dat deze verdachten bekend zijn bij justitie. De zoektocht wordt voortgezet.

Automatisch wapen
De politie heeft een tas in bezit van een van de verdachten. Daarin trof het onderdelen van een automatisch vuurwapen aan. Ook zijn er verschillende voorwerpen gevonden die vermoedelijk gebruikt zouden worden bij de ontsnapping uit de gevangenis in Roermond.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen