Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie verbolgen over illegale party in natuurgebied

Geplaatst opzaterdag 25 april 2020 - 15:10

De politie is vol ongeloof dat in de nacht van vrijdag op zaterdag tientallen jongeren in een natuurgebied in Maastricht een illegale party wilden houden. 'Ongelooflijk maar waar', aldus de verbolgen reactie van de politie.

Een oplettende melder zag veel jongeren richting natuurgebied De Hoge Weerd gaan.

Lachgascilinders
Agenten gingen daarop het bos in en dat bleef niet onopgemerkt bij de jeugd die zich daar bevond. 'In het hele gebied kwamen minstens 50 personen uit de bosjes gekropen', meldt de politie op Instagram. De jongeren hadden een geluidsinstallatie en diverse lachgascilinders bij zich. Die lieten ze bij hun vertrek uit het natuurgebied achter.

Waarschuwing
De groep heeft een officiële waarschuwing gekregen, omdat samenscholing vanwege de coronacrisis niet is toegestaan. Bij een volgende overtreding moeten de jongeren de portemonnee trekken. Een boete kost dan 390 euro.

'Fijn hoor dat jullie het verpesten voor al die mensen die zich wel aan de regels van het RIVM houden', laat de politie boos weten.

View this post on Instagram

ILLEGALE PARTY! ONGELOOFLIJK MAAR WAAR! Vannacht werd door een oplettende melder een flinke toestroom van jongeren gezien richting natuurgebied de Hoge Weerd. Ter plaatse liepen wij het natuurgebied in. Onze komst was kennelijk snel opgemerkt, want door het hele gebied kwamen minstens 50 personen uit de bosjes gekropen. Volgens protocol kregen allen een officiële waarschuwing inzake samenscholing in het kader van Corona. Bij een volgende overtreding volgt 390 euro boete. De achter gelaten geluidsinstallatie en diverse lachgascillinders is men kwijt. Bravo .... fijn hoor dat jullie het verpesten voor al die mensen die zich wel aan de regels van het RIVM houden. #samentegencorona is op jullie niet van toepassing! #verstandvaneenvisstick wel! ^RC^ #politiemaastricht #waakzaamendienstbaar #ookinhetbos Foto: Origami art.

A post shared by POLITIE MAASTRICHT (@politiemaastricht_) on

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen