Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie valt woning binnen: vrouw (38) met wapens opgepakt

Geplaatst opvrijdag 5 maart 2021 - 10:13

De politie heeft donderdag een 38-jarige vrouw uit Sittard opgepakt in een woning in Koningsbosch.

Dat gebeurde nadat een tip was binnengekomen dat de vrouw een vuurwapen bij zich zou dragen.

Inzet speciaal team
De agenten die arriveerden bij de woning aan de Op de Driessen hebben de omgeving afgezet en de Dienst Speciale Interventies (DSI) opgeroepen. Dat team van de Landelijke Eenheid wordt door de politie ingezet als er sprake is van een terroristische dreiging of hoge mate van geweld. Maar soms ook bij bewapende mensen, vertelt een politiewoordvoerder. Na de inval van de DSI werd de 38-jarige Sittardse aangehouden.

Meerdere wapens
Het vuurwapen leek echt, maar later bleek het toch te gaan om een nepwapen. "Het was niet van echt te onderscheiden", aldus de politiewoordvoerder. Verder werden ook een taser, wapenstok, pepperspray en messen afgepakt van de vrouw.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen