Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Valkenburg ontfermt zich over neergestorte drone

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 18:33

De politie van Valkenburg heeft zich ontfermd over een drone zonder piloot.

De quadkopter werd vrijdagmiddag in Oud-Valkenburg gevonden door een voorbijganger, die het op afstand bestuurbare vliegtuigje bij de politie heeft afgegeven.

Oproep
Op Facebook roept de politie de eigenaar op zich maandag te melden, daarna gaat de drone naar de gemeente. Uiteraard moet de eigenaar wel bewijzen dat de drone van hem of haar is.

Gemeente
Een voorwerp dat onbeheerd op straat ligt, zoals bijvoorbeeld een neergestorte drone, is wettelijk gezien eigendom van de gemeente. Die gaat dan ook officieel over gevonden voorwerpen. Om een voorwerp af te leveren moet zo'n gemeentehuis natuurlijk wel open zijn. Dat is in Valkenburg op vrijdagmiddag niet het geval.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen