Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie treedt op, woonwagenbewoners aangehouden

Geplaatst opdonderdag 13 december 2018 - 16:42

De politie treedt donderdagmiddag op tegen de woonwagenbewoners die al een week actie voeren bij het gemeentehuis in Landgraaf.

Een agent ter plaatse heeft de bewoners gezegd dat er een noodverordening van kracht is.

Aangehouden
Alle mensen die zich op het plein voor het gemeentehuis bevinden, moeten weg. "Wie dat niet doet, wordt aangehouden", aldus de politie. Twee woonwagenbewoners voeren al een week actie voor het gemeentehuis. De broers eisen een standplek voor hun woonwagen. Eén woonwagenbewoners ketende zich vanmiddag vast aan zijn caravan.

Lees ook: Kampbewoners negeren deadline en ketenen zich vast

Steun
Volgens een L1-verslaggever die ter plaatse is, hebben zich tientallen mensen verzameld op het plein om de actievoerende woonwagenbewoners te steunen. Ze roepen op om het protest vreedzaam te laten verlopen.

Aangehouden
De woonwagenbewoner die zich vastketende aan zijn caravan is aangehouden door de aanwezige agenten. Dit gebeurde onder protest van de aanwezige woonwagenbewoners die de man kwamen steunen. "Ik wil alleen bewoning", riep de man tijdens zijn arrestatie. Ook zijn broer is aangehouden.

De caravans zijn weggesleept. Ze worden op een andere plek in Landgraaf gestald.

Een van de protesterende woonwagenbewoners werd in december aangehouden.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen