Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie toont beelden straatroof op ouder echtpaar

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 14:03

De politie hoopt met het verspreiden van camerabeelden een doorbraak te forceren in het onderzoek naar een overval op een bejaard echtpaar in Landgraaf.

Het stel van 82 en 83 jaar werd op 26 augustus in Landgraaf overvallen. Dat gebeurde toen ze naar de kerk aan de Wilhelminastraat liepen voor de zondagsmis.

Tas
Het echtpaar had de auto net geparkeerd en wilde de straat oversteken toen een jongeman op een fiets de tas van de 82-jarige vrouw van haar schouder griste. De vrouw schrok zich kapot, maar raakte niet gewond. Ook de man bleef ongedeerd.

Bewakingsbeelden
De politie heeft direct na de straatroof naar de verdachte gezocht in de omgeving, maar hem niet kunnen aanhouden. Ook camerabeelden hebben nog niet naar de identiteit van de dader kunnen leiden. Daarom heeft de recherche foto’s en
bewakingsbeelden vrijgegeven.

Rode schoenen
Het zou gaan om een
donkergetinte jongen tussen de 15 en 20 jaar oud. Hij heeft een smal postuur en droeg een donkerkleurige jas, beige broek, zwarte pet en opvallende rode schoenen. Hij fietste op een blauw/grijskleurige herenfiets.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen