Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie toont beelden straatroof op ouder echtpaar

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 14:03

De politie hoopt met het verspreiden van camerabeelden een doorbraak te forceren in het onderzoek naar een overval op een bejaard echtpaar in Landgraaf.

Het stel van 82 en 83 jaar werd op 26 augustus in Landgraaf overvallen. Dat gebeurde toen ze naar de kerk aan de Wilhelminastraat liepen voor de zondagsmis.

Tas
Het echtpaar had de auto net geparkeerd en wilde de straat oversteken toen een jongeman op een fiets de tas van de 82-jarige vrouw van haar schouder griste. De vrouw schrok zich kapot, maar raakte niet gewond. Ook de man bleef ongedeerd.

Bewakingsbeelden
De politie heeft direct na de straatroof naar de verdachte gezocht in de omgeving, maar hem niet kunnen aanhouden. Ook camerabeelden hebben nog niet naar de identiteit van de dader kunnen leiden. Daarom heeft de recherche foto’s en
bewakingsbeelden vrijgegeven.

Rode schoenen
Het zou gaan om een
donkergetinte jongen tussen de 15 en 20 jaar oud. Hij heeft een smal postuur en droeg een donkerkleurige jas, beige broek, zwarte pet en opvallende rode schoenen. Hij fietste op een blauw/grijskleurige herenfiets.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen