Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie stuit op illegale slacht in Weert

Geplaatst opwoensdag 24 november 2021 - 13:33

De politie in Weert heeft maandagmiddag tijdens een melding schapenkarkassen gevonden. De dieren zouden illegaal zijn geslacht.

De dierenpolitie is een verder onderzoek gestart. Op het adres in Weert bleek dat er ook ongeveer 20 schapen niet geoormerkt zijn. Een oormerk is voor bepaalde veehouders wettelijk verplicht zodat de herkomst van de dieren kan worden achterhaald.

NVWA
De politie heeft de zaak gemeld bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De dierenpolitie in Weert gaat de illegale slachting verder onderzoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen