Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie stopt met Amber Alert: vermissingen via Burgernet

Geplaatst opdonderdag 1 april 2021 - 19:54

De politie stopt met het gebruik van Amber Alert, het waarschuwingssysteem dat wordt ingezet bij de vermissing van een kind dat mogelijk in levensgevaar is. Het systeem is in Beek ontwikkeld.

In overleg met justitieminister Ferd Grapperhaus is besloten het onder de aandacht brengen van vermiste kinderen te gaan integreren in Burgernet, een samenwerkingsverband van gemeenten, burgers en politie.

Samenwerking stopt
De politie meldt dat het huidige contract met het Beekse bedrijf Netpresenter BV, dat de technische ondersteuning van Amber Alert en Kind Vermist Alert verzorgt, niet wordt verlengd. De samenwerking stopt op 22 juli 2021. "De verandering heeft verder geen invloed op de kwaliteit van de opsporing van vermiste kinderen. Amber Alert werd gemiddeld twee keer per jaar ingezet", aldus de politie.

Lees ook: Amber Alert introduceert wereldwijd coldcase-project

Spraakbericht of sms
Bij het systeem van Burgernet ontvangen mensen een spraak- of sms-bericht wanneer er iets gebeurt in hun omgeving. Burgernet wordt ingezet bij onder meer diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving en vermiste personen.

Besparing kosten
Het ministerie van Justitie denkt dat berichten over vermissingen herkenbaarder worden als ze allemaal onder één systeem komen te vallen. "Bovendien verlopen de vermissingsalerteringen, doordat alles onder één dak zit, straks efficiënter en worden er kosten bespaard", stelt de politie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen