Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie: stop met plaatsen sleutelkluisjes

Geplaatst opmaandag 8 juni 2015 - 6:05

De politie Limburg roept de organisaties in de zorg op te stoppen met het - vaak verplicht - plaatsen van sleutelkasten bij zorgbehoevende ouderen. Dat schrijven de Limburgse kranten.

Aanleiding is een verdubbeling van het aantal inbraken vorige maand in de regio’s Sittard en Maastricht, ten opzichte van de maanden daarvoor. Landelijk is het aantal inbraken via het kraken van een sleutelkastje vorig jaar verdrievoudigd naar 649.

Stevig signaal
Hoewel het niet om zeer grote aantallen gaat, wil de politie een stevig signaal afgeven omdat het "ten koste van de veiligheid van zorgcliënten gaat."

Sleutelkluizen verschaffen thuiszorghulpen of familie bij een eventuele calamiteit snel toegang tot de woning van een zorgbehoevende oudere. Dat gebeurt doorgaans door het intoetsen van een code.

Kwetsbaar
Veel thuiszorgorganisaties stellen het aanbrengen van een sleutelkastje verplicht. Maar cliënten kiezen massaal voor goedkope, kwetsbare kastjes, die volgens de politie door criminelen eenvoudig te openen zijn. Ouderenbond KBO Nederland schat dat bij zo’n 150.000 Nederlanders een onveilige sleutelkast hangt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Duo opgepakt voor inbraak bij hulpbehoevende ouderen
'Haal kwetsbare of onzekere ouderen van de weg'
Old Bejaarden Oud Handen
Ouderenzorgers wisselen ideeën uit
Gezondheidszorg, Ouderen
Onderzoek Van Gogh Venray na klacht over misstanden
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen