Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie spit gastenlijst van vakantiepark Vaals door

Geplaatst opwoensdag 4 januari 2017 - 14:13

De registers van het Landal-vakantiepark in Vaals worden uitgeplozen om te kijken of er namen in staan die kunnen leiden naar een mogelijke sympathisant van IS.

Dat zegt burgemeester Reg van Loo van Vaals tegen L1. Het bekijken van de gastenlijsten heeft volgens Van Loo tot nu toe niets opgeleverd. "Het is paniek om niks", zegt hij.

Op het park Hoog Vaals zelf vindt geen onderzoek plaats. Volgens de burgemeester staan daar geen woningen die permanent of semi-permament worden bewoond. Het zou dus gaan om de tijdelijke huur van een huisje.

Betrouwbaar
De gemeente Vaals is dinsdagnacht geinformeerd over de mogelijkheid dat een IS-sympathisant op het Landal-park heeft verbleven. De politie zoekt op dit moment uit hoe betrouwbaar de informatie is en waar die vandaan komt.

Lees ook: Onderzoek naar verblijf IS-sympathisant in Vaals

Twitterfoto
De zaak kwam aan het rollen door een tweet van de website voor burgerjournalistiek Bellingcat. Die vroeg via een foto op Twitter informatie over de verblijfplaats van een IS-sympathisant. De foto bleek genomen te zijn vanaf het park in Vaals.

Paar maanden
Bellingcat liet woensdag via Facebook weten dat de foto een paar maanden geleden geüpload is, en dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat de uploader recentelijk nog op het park of in de omgeving is geweest.

De manager van Hoog Vaals zegt dat er geen sprake is van onrust op het park. Hij heeft woensdag zijn personeel ingelicht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar verblijf IS-sympathisant in Vaals
Heuvelland pakt overlast van motoren aan
Politievakbond bezorgd na terreurplannen Verviers
Steeds meer Duitsers gaan in Vaals wonen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen