Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie slaat slag: zeven arrestaties bij grote drugsvangsten

Geplaatst opvrijdag 25 januari 2019 - 10:00

De politie heeft deze week zeven mensen opgepakt, nadat er een kleine 6000 hennepplanten op verschillende plekken in Maastricht en Swalmen zijn gevonden.

Dat meldt de politie.

Onderzoek
Agenten gingen na onderzoek langs bij verschillende adressen in Maastricht. Dat begon vorige week vrijdag op de Lorentzstraat. Daar werden al 1200 planten gevonden, net als twee eerdere oogsten.

Zeecontainers
De drugsvondst kreeg een aantal dagen later een vervolg. Toen stuitte de politie op de Karveelweg op zo'n 1400 planten. Ook werd een eerdere oogst ontdekt. Die doorzoeking leidde vervolgens weer naar een adres in Swalmen. Daar werd een bijzondere ontdekking gedaan, want in drie ingegraven zeecontainers stonden 1500 planten.

Stekken
In een woning aan de Julianastraat in Borgharen werden 360 planten gevonden en twee eerdere oogsten. De eigenaar van die woning werd daarop aangehouden. Donderdag kwam daar nog een hennepvondst bij. Op de Punterweg stonden in een pand 1400 hennepplanten en 5000 stekken.

Zes mensen zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerijen. De zevende arrestant is de eigenaar van een woning in Maastricht.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen