Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie slaat slag: zeven arrestaties bij grote drugsvangsten

Geplaatst opvrijdag 25 januari 2019 - 10:00

De politie heeft deze week zeven mensen opgepakt, nadat er een kleine 6000 hennepplanten op verschillende plekken in Maastricht en Swalmen zijn gevonden.

Dat meldt de politie.

Onderzoek
Agenten gingen na onderzoek langs bij verschillende adressen in Maastricht. Dat begon vorige week vrijdag op de Lorentzstraat. Daar werden al 1200 planten gevonden, net als twee eerdere oogsten.

Zeecontainers
De drugsvondst kreeg een aantal dagen later een vervolg. Toen stuitte de politie op de Karveelweg op zo'n 1400 planten. Ook werd een eerdere oogst ontdekt. Die doorzoeking leidde vervolgens weer naar een adres in Swalmen. Daar werd een bijzondere ontdekking gedaan, want in drie ingegraven zeecontainers stonden 1500 planten.

Stekken
In een woning aan de Julianastraat in Borgharen werden 360 planten gevonden en twee eerdere oogsten. De eigenaar van die woning werd daarop aangehouden. Donderdag kwam daar nog een hennepvondst bij. Op de Punterweg stonden in een pand 1400 hennepplanten en 5000 stekken.

Zes mensen zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerijen. De zevende arrestant is de eigenaar van een woning in Maastricht.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen