Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie slaat slag: zeven arrestaties bij grote drugsvangsten

Geplaatst opvrijdag 25 januari 2019 - 10:00

De politie heeft deze week zeven mensen opgepakt, nadat er een kleine 6000 hennepplanten op verschillende plekken in Maastricht en Swalmen zijn gevonden.

Dat meldt de politie.

Onderzoek
Agenten gingen na onderzoek langs bij verschillende adressen in Maastricht. Dat begon vorige week vrijdag op de Lorentzstraat. Daar werden al 1200 planten gevonden, net als twee eerdere oogsten.

Zeecontainers
De drugsvondst kreeg een aantal dagen later een vervolg. Toen stuitte de politie op de Karveelweg op zo'n 1400 planten. Ook werd een eerdere oogst ontdekt. Die doorzoeking leidde vervolgens weer naar een adres in Swalmen. Daar werd een bijzondere ontdekking gedaan, want in drie ingegraven zeecontainers stonden 1500 planten.

Stekken
In een woning aan de Julianastraat in Borgharen werden 360 planten gevonden en twee eerdere oogsten. De eigenaar van die woning werd daarop aangehouden. Donderdag kwam daar nog een hennepvondst bij. Op de Punterweg stonden in een pand 1400 hennepplanten en 5000 stekken.

Zes mensen zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerijen. De zevende arrestant is de eigenaar van een woning in Maastricht.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen