Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie schiet op gewapende overvaller in Horst

Geplaatst opmaandag 30 augustus 2021 - 9:05

De politie heeft maandagochtend bij een gewapende overval op een apotheek in Horst op een verdachte geschoten. De man raakte daarbij gewond.

De politie reageerde rond 8:20 uur op een melding over een overval op een apotheek aan de Americaanseweg, niet ver van het politiebureau.

Zwaaien met mes
"Daar stond een man in de apotheek te zwaaien met, voor zover we nu weten, een mes", vertelt een politiewoordvoerder. De man kwam vervolgens dreigend op de politieagenten af en bleef, ondanks waarschuwingen, naar hen toe lopen.

Video Orange Media

Waarschuwing
Ook na een waarschuwingsschot liep de man met zijn mes verder richting agenten. Daarop schoot een van de politiemensen op de verdachte. Het is nog niet duidelijk of de man ook daadwerkelijk heeft geprobeerd iets buit te maken, en waarom de man bleef dreigen met het mes.

Ambulance
De verdachte raakte gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Het personeel van de apotheek bleef ongedeerd, meldt de woordvoerder op basis van de laatste informatie.

Tijdelijke locatie
De apotheek zit sinds enkele weken tijdelijk in dit pand aan de Americaanseweg waar voorheen een dierenapotheek gehuisvest was. Normaal gesproken is de apotheek gevestigd in een pand aan de overzijde van de straat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen