Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie rolt drugsbende op: twee arrestaties in Limburg

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 17:24

De politie heeft dinsdag tijdens een groot onderzoek naar een drugsnetwerk twee mannen in Limburg opgepakt.

Het duo werd tijdens doorzoekingen in woningen in Venlo en Weert aangehouden. De mannen zouden betrokken zijn geweest bij de grootschalige productie van synthetische drugs, zoals crystal meth. Gegevensdragers als telefoons en laptops zijn in beslag genomen.

Brabantse pillenkoning 'Peerke'
In totaal zijn er acht arrestaties verricht, waaronder een aantal in het buitenland. De hoofdverdachte in deze zaak is een 59-jarige man uit Eindhoven, die al vastzat en woensdag vrij zou komen. Volgens De Telegraaf gaat het om pillenkoning Peter 'Peerke' S. Hij is een bekende van de politie en een kopstuk van de Brabantse onderwereld. De andere verdachten zijn ook mannen in de leeftijd van 29 tot 54 jaar. Meer aanhoudingen worden overigens niet uitgesloten.

Versleutelde berichten
De politie kwam het netwerk op het spoor via versleutelde berichten van beveiligde telefoons van Encrochat. Deze bende hield zich volgens de opsporingsdiensten bezig met grootschalige invoer van chemicaliën voor synthetische drugs, het opzetten van drugslabs, het produceren van synthetische drugs en met de handel in cocaïne. Ook zou uit de onderschepte berichten zijn gebleken dat er voor minimaal 4,8 miljoen euro is witgewassen.

Chemicaliën, ketels en vuurwapen
Behalve de invallen in Venlo en Weert doorzocht de politie ook woningen en bedrijfspanden in Noord-Brabant. Daar troffen agenten van alles aan: een kilo vermoedelijk crystal meth, een grote hoeveelheid chemicaliën, enkele ketels om synthetische drugs mee te maken en een vuurwapen.

Vrijdag worden de opgepakte mannen voorgeleid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen