Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie redt drie honden uit snikhete bestelwagen

Geplaatst opwoensdag 4 augustus 2021 - 15:02

De politie heeft woensdag in Roermond drie honden uit een bestelwagen gehaald die in de volle zon stond.

De twee eigenaren zijn aangehouden. Deze kwamen niet veel later aanlopen. De bestelwagen stond op het Wilhelminaplein.

Dierenambulance
De drie honden zijn in beslag genomen en meegenomen door de dierenambulance.

Vorige maand bevrijdde de politie ook al een hond in Roermond. Deze zat ook vast in een hete auto. "Door omstanders werd het beestje van water voorzien wat hem duidelijk een stuk gelukkiger maakte."

Lees ook: Politie slaat ruit in om hond te bevrijden uit hete auto

Auto is snel heet
De Dierenbescherming probeert baasjes bewust te maken van de temperaturen in een auto. Op de website van de Dierenbescherming staat een tabel die duidelijk maakt hoe snel auto's van binnen opwarmen. Bij een aangename 24 graden buiten, kan het in de auto binnen 10 minuten 34 graden worden. In een halfuur kan het kwik oplopen tot 43 graden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen