Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie plukt spookrijdster van snelweg A73

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 17:55

De politie heeft zondag een spookrijdster van de A73 geplukt.

De meldkamer ontving een groot aantal 112-meldingen van de spookrijdster op de A73 bij Tegelen.

Geen gewonden
De politie laat weten dat de vrouw snel van de weg gehaald kon worden. Hoe lang de vrouw al in de tegengestelde richting over de snelweg reed, is niet bekend. "Gelukkig geen ongeval of gewonden", schrijft de politie op Twitter.

Dodelijke ongevallen
Er zijn in Limburg al meerdere doden gevallen bij ongelukken die werden veroorzaakt door een spookrijder. In 2016 ging het flink mis op de A79. Een 87-jarige spookrijder reed toen liefst zeven kilometer tegen het verkeer in, voordat deze frontaal botste op een auto met daarin een moeder en drie kinderen. De spookrijder, de moeder en haar 3-jarig zoontje kwamen daarbij om het leven.

Lees ook: Ongeluk spookrijder: Moeder (39) dood, 2 kinderen kritiek

Roertunnel
In 2017 ging het mis op de A73 bij de Roertunnel. De spookrijder en een 22-jarige vrouw kwamen om het leven. De Onderzoeksraad voor Veiligheid liet eind 2018 weten die zaak te gaan onderzoeken.

Lees ook: Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt spookrijdrama A73

In 2018 overleed een 28-jarige Weertenaar op de A2 van Eindhoven naar Maastricht, ter hoogte van Maarheeze, doordat een spookrijder op hem botste.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen