Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie plukt spookrijdster van snelweg A73

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 17:55

De politie heeft zondag een spookrijdster van de A73 geplukt.

De meldkamer ontving een groot aantal 112-meldingen van de spookrijdster op de A73 bij Tegelen.

Geen gewonden
De politie laat weten dat de vrouw snel van de weg gehaald kon worden. Hoe lang de vrouw al in de tegengestelde richting over de snelweg reed, is niet bekend. "Gelukkig geen ongeval of gewonden", schrijft de politie op Twitter.

Dodelijke ongevallen
Er zijn in Limburg al meerdere doden gevallen bij ongelukken die werden veroorzaakt door een spookrijder. In 2016 ging het flink mis op de A79. Een 87-jarige spookrijder reed toen liefst zeven kilometer tegen het verkeer in, voordat deze frontaal botste op een auto met daarin een moeder en drie kinderen. De spookrijder, de moeder en haar 3-jarig zoontje kwamen daarbij om het leven.

Lees ook: Ongeluk spookrijder: Moeder (39) dood, 2 kinderen kritiek

Roertunnel
In 2017 ging het mis op de A73 bij de Roertunnel. De spookrijder en een 22-jarige vrouw kwamen om het leven. De Onderzoeksraad voor Veiligheid liet eind 2018 weten die zaak te gaan onderzoeken.

Lees ook: Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt spookrijdrama A73

In 2018 overleed een 28-jarige Weertenaar op de A2 van Eindhoven naar Maastricht, ter hoogte van Maarheeze, doordat een spookrijder op hem botste.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen