Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie plukt spookrijdster van snelweg A73

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 17:55

De politie heeft zondag een spookrijdster van de A73 geplukt.

De meldkamer ontving een groot aantal 112-meldingen van de spookrijdster op de A73 bij Tegelen.

Geen gewonden
De politie laat weten dat de vrouw snel van de weg gehaald kon worden. Hoe lang de vrouw al in de tegengestelde richting over de snelweg reed, is niet bekend. "Gelukkig geen ongeval of gewonden", schrijft de politie op Twitter.

Dodelijke ongevallen
Er zijn in Limburg al meerdere doden gevallen bij ongelukken die werden veroorzaakt door een spookrijder. In 2016 ging het flink mis op de A79. Een 87-jarige spookrijder reed toen liefst zeven kilometer tegen het verkeer in, voordat deze frontaal botste op een auto met daarin een moeder en drie kinderen. De spookrijder, de moeder en haar 3-jarig zoontje kwamen daarbij om het leven.

Lees ook: Ongeluk spookrijder: Moeder (39) dood, 2 kinderen kritiek

Roertunnel
In 2017 ging het mis op de A73 bij de Roertunnel. De spookrijder en een 22-jarige vrouw kwamen om het leven. De Onderzoeksraad voor Veiligheid liet eind 2018 weten die zaak te gaan onderzoeken.

Lees ook: Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt spookrijdrama A73

In 2018 overleed een 28-jarige Weertenaar op de A2 van Eindhoven naar Maastricht, ter hoogte van Maarheeze, doordat een spookrijder op hem botste.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen