Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie plaatst busje met xtc-geur: passanten merken niks

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 15:41

De politie heeft maandag en dinsdag een busje met een walmende xtc-geur in Ospel geparkeerd.

De politie hoopte daarmee dat passanten en omwonenden zouden bellen over de irritante xtc-geur. Maar op woensdagmiddag 15:00 uur had nog niemand de politie getipt over de geur.

Anijsgeur niet herkend
De politie plaatste het busje in de Onze Lieve Vrouwestraat in het kader van de Week van de Veiligheid. In de VW Caddy met opzichtig afgeplakte ramen, staat een rooksimulator die de xtc-geur verspreidt. "Als je erlangs loopt kun je de anijsgeur goed ruiken", zegt de woordvoerder van de politie. "Blijkbaar koppelen mensen die geur niet aan drugs."

Bewustzijn creƫren
Hij zei te hopen dat door de actie mensen in de toekomst alerter zijn en deze geur alsnog gaan melden. "Wij roepen mensen op bij twijfel de politie te bellen", aldus de woordvoerder.

Geurkaarten
De politie is niet de enige die mensen wil wijzen op de drugsgeur. Sinds deze week worden in Venray geurkaarten uitgedeeld, waarop mensen de geur van xtc kunnen ruiken. De actie is bedoeld om inwoners te helpen bij het herkennen van een xtc-lab, aldus de gemeente. Door over de kaart te wrijven komt de geur van een drugslab vrij.

Lees ook: Peel en Maas laat inwoners xtc snuiven

Peel en Maas doet als eerste gemeente mee aan een campagne van het Openbaar Ministerie. Door middel van de parfum XTACY kunnen inwoners de XTC-geur ruiken.

Video: L1/Nederweert24
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen