Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie plaatst busje met xtc-geur: passanten merken niks

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 15:41

De politie heeft maandag en dinsdag een busje met een walmende xtc-geur in Ospel geparkeerd.

De politie hoopte daarmee dat passanten en omwonenden zouden bellen over de irritante xtc-geur. Maar op woensdagmiddag 15:00 uur had nog niemand de politie getipt over de geur.

Anijsgeur niet herkend
De politie plaatste het busje in de Onze Lieve Vrouwestraat in het kader van de Week van de Veiligheid. In de VW Caddy met opzichtig afgeplakte ramen, staat een rooksimulator die de xtc-geur verspreidt. "Als je erlangs loopt kun je de anijsgeur goed ruiken", zegt de woordvoerder van de politie. "Blijkbaar koppelen mensen die geur niet aan drugs."

Bewustzijn creëren
Hij zei te hopen dat door de actie mensen in de toekomst alerter zijn en deze geur alsnog gaan melden. "Wij roepen mensen op bij twijfel de politie te bellen", aldus de woordvoerder.

Geurkaarten
De politie is niet de enige die mensen wil wijzen op de drugsgeur. Sinds deze week worden in Venray geurkaarten uitgedeeld, waarop mensen de geur van xtc kunnen ruiken. De actie is bedoeld om inwoners te helpen bij het herkennen van een xtc-lab, aldus de gemeente. Door over de kaart te wrijven komt de geur van een drugslab vrij.

Lees ook: Peel en Maas laat inwoners xtc snuiven

Peel en Maas doet als eerste gemeente mee aan een campagne van het Openbaar Ministerie. Door middel van de parfum XTACY kunnen inwoners de XTC-geur ruiken.

Video: L1/Nederweert24
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen