Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie plaatst busje met xtc-geur: passanten merken niks

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 15:41

De politie heeft maandag en dinsdag een busje met een walmende xtc-geur in Ospel geparkeerd.

De politie hoopte daarmee dat passanten en omwonenden zouden bellen over de irritante xtc-geur. Maar op woensdagmiddag 15:00 uur had nog niemand de politie getipt over de geur.

Anijsgeur niet herkend
De politie plaatste het busje in de Onze Lieve Vrouwestraat in het kader van de Week van de Veiligheid. In de VW Caddy met opzichtig afgeplakte ramen, staat een rooksimulator die de xtc-geur verspreidt. "Als je erlangs loopt kun je de anijsgeur goed ruiken", zegt de woordvoerder van de politie. "Blijkbaar koppelen mensen die geur niet aan drugs."

Bewustzijn creëren
Hij zei te hopen dat door de actie mensen in de toekomst alerter zijn en deze geur alsnog gaan melden. "Wij roepen mensen op bij twijfel de politie te bellen", aldus de woordvoerder.

Geurkaarten
De politie is niet de enige die mensen wil wijzen op de drugsgeur. Sinds deze week worden in Venray geurkaarten uitgedeeld, waarop mensen de geur van xtc kunnen ruiken. De actie is bedoeld om inwoners te helpen bij het herkennen van een xtc-lab, aldus de gemeente. Door over de kaart te wrijven komt de geur van een drugslab vrij.

Lees ook: Peel en Maas laat inwoners xtc snuiven

Peel en Maas doet als eerste gemeente mee aan een campagne van het Openbaar Ministerie. Door middel van de parfum XTACY kunnen inwoners de XTC-geur ruiken.

Video: L1/Nederweert24
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen