Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie plaatst busje met xtc-geur: passanten merken niks

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 15:41

De politie heeft maandag en dinsdag een busje met een walmende xtc-geur in Ospel geparkeerd.

De politie hoopte daarmee dat passanten en omwonenden zouden bellen over de irritante xtc-geur. Maar op woensdagmiddag 15:00 uur had nog niemand de politie getipt over de geur.

Anijsgeur niet herkend
De politie plaatste het busje in de Onze Lieve Vrouwestraat in het kader van de Week van de Veiligheid. In de VW Caddy met opzichtig afgeplakte ramen, staat een rooksimulator die de xtc-geur verspreidt. "Als je erlangs loopt kun je de anijsgeur goed ruiken", zegt de woordvoerder van de politie. "Blijkbaar koppelen mensen die geur niet aan drugs."

Bewustzijn creëren
Hij zei te hopen dat door de actie mensen in de toekomst alerter zijn en deze geur alsnog gaan melden. "Wij roepen mensen op bij twijfel de politie te bellen", aldus de woordvoerder.

Geurkaarten
De politie is niet de enige die mensen wil wijzen op de drugsgeur. Sinds deze week worden in Venray geurkaarten uitgedeeld, waarop mensen de geur van xtc kunnen ruiken. De actie is bedoeld om inwoners te helpen bij het herkennen van een xtc-lab, aldus de gemeente. Door over de kaart te wrijven komt de geur van een drugslab vrij.

Lees ook: Peel en Maas laat inwoners xtc snuiven

Peel en Maas doet als eerste gemeente mee aan een campagne van het Openbaar Ministerie. Door middel van de parfum XTACY kunnen inwoners de XTC-geur ruiken.

Video: L1/Nederweert24
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen