Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie pakt verdachten schietpartij Spa op in Limburg

Geplaatst opmaandag 27 augustus 2018 - 17:45

De politie heeft in Limburg twee mannen opgepakt die werden gezocht na de schietpartij in Spa, waarbij dit weekend een politieagent om het leven kwam.

Dat heeft de Limburgse politie op Twitter bekendgemaakt. De procedure voor de uitlevering van de twee aangehouden Nederlanders is in gang gezet, aldus de woordvoerster.

Arrestatie
De politie had zondagmorgen vroeg de Nederlander Yvo T. aangehouden. Hij maakte deel uit van een groepje Nederlanders dat de toegang zou zijn geweigerd tot een café in het centrum van Spa. De politie werd opgeroepen en controleerde daarbij het voertuig waarin de Nederlanders zaten.

Volgens het parket van Luik werd de 38-jarige politieman, hoofdinspecteur Amaury Delrez, doodgeschoten door een van de passagiers.

Verhoor
Het is nog niet duidelijk of Yvo T. ook de schutter is. Zijn verhoor is volgens het parket nog steeds gaande. Over zijn verklaringen doet het parket geen mededelingen. Of Yvo formeel wordt aangehouden wordt dinsdagmorgen besloten.

Lees ook: Zoektocht schutter Spa treft onschuldige Limburger

Geen toegang
De drie Nederlanders zouden zaterdagnacht de toegang zijn geweigerd tot een café. Daarop ontstond ruzie en werd de politie gebeld. De mannen liepen weg en stapten in een taxi. Daar zaten al twee passagiers in die de chauffeur een half uur eerder in Francorchamps had opgehaald.

Drie kinderen
De politie stopte de taxi vervolgens voor een controle. Een 38-jarige hoofdinspecteur, vader van drie kinderen, werd daarop door een van de passagiers onder vuur genomen. Hij kreeg een kogel in het hoofd en overleed ter plekke. Een andere agent schoot terug, waarbij hij mogelijk Yvo verwondde. Die vluchtte en werd na zeven uur opgepakt in Spa.

Getuigen
De twee eerder ingestapte mannen hebben zich maandag als getuigen bij de politie gemeld nadat die een opsporingsbericht had verspreid. Zij zijn inmiddels gehoord. Hun verklaringen maken deel uit van het onderzoek.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen