Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie pakt per toeval man op die 16 jaar de cel in moet

Geplaatst opdonderdag 2 december 2021 - 12:32

De politie heeft begin november per toeval een man in Venray opgepakt die in België nog 16 jaar de cel in moet.

De 32-jarige man is aangehouden op verdenking van afpersing. Maar de Belgische justitie zocht de dertiger ook, omdat hij in 2016 betrokken was bij een delict waarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen.

Op het juiste moment
Donderdag 3 november ontving een wijkagent informatie dat een Venrayse ondernemer zou worden afgeperst. De dag erna ging de afperser terug naar de ondernemer om gegevens af te geven. Maar diezelfde agent was op dat moment ook daar.

Nepwapen
De afperser vluchtte, maar na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Toen de man zonder vaste woon- of verblijfplaats gefouilleerd werd, had hij ook een nepwapen bij zich. Volgens de politie was het wapen nauwelijks te onderscheiden van een echt vuurwapen. De verdachte is door de rechter veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf.

De man zal na zijn celstraf in Nederland worden overgedragen aan België.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen