Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie ontruimt stadspark Maastricht vanwege drukte

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 15:43

De politie heeft dinsdagmiddag het stadspark in Maastricht ontruimd. Vanwege het mooie weer hadden zich daar te veel mensen verzameld.

Mensen hielden zich volgens de politie niet aan de anderhalvemeter-regel.

Aanhouding en boetes
Eén persoon is aangehouden omdat deze geen ID-bewijs kon laten zien en ook zijn er enkele boetes uitgedeeld. Er waren 'enkele honderen mensen' in het park, laat de politie weten. Bij de ontruiming kregen agenten hulp van boa's van de gemeente Maastricht.

Volgens een woordvoerster houdt de politie er rekening mee dat er vanwege het mooie weer de komende dagen ook op andere plaatsen gehandhaafd moet worden.

Elders
Het park in Maastricht is niet de enige plek in Nederland waar de politie in actie kwam vanwege de grote toeloop. In Amsterdam werden de toeganspoorten van het Vondelpark gesloten, zodat er geen bezoekers meer bij konden. In Tilburg gebeurde hetzelfde.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen