Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie ontruimt stadspark Maastricht vanwege drukte

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 15:43

De politie heeft dinsdagmiddag het stadspark in Maastricht ontruimd. Vanwege het mooie weer hadden zich daar te veel mensen verzameld.

Mensen hielden zich volgens de politie niet aan de anderhalvemeter-regel.

Aanhouding en boetes
Eén persoon is aangehouden omdat deze geen ID-bewijs kon laten zien en ook zijn er enkele boetes uitgedeeld. Er waren 'enkele honderen mensen' in het park, laat de politie weten. Bij de ontruiming kregen agenten hulp van boa's van de gemeente Maastricht.

Volgens een woordvoerster houdt de politie er rekening mee dat er vanwege het mooie weer de komende dagen ook op andere plaatsen gehandhaafd moet worden.

Elders
Het park in Maastricht is niet de enige plek in Nederland waar de politie in actie kwam vanwege de grote toeloop. In Amsterdam werden de toeganspoorten van het Vondelpark gesloten, zodat er geen bezoekers meer bij konden. In Tilburg gebeurde hetzelfde.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen