Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie onderzoekt verdachte dood in kankerkliniek

Geplaatst opdinsdag 2 augustus 2016 - 13:22

De Duitse politie onderzoekt de dood van een 43-jarige Nederlandse vrouw in een kliniek in Bracht, pal over de grens bij Belfeld.

De vrouw uit Aalburg stierf afgelopen zaterdag nadat zij vijf dagen eerder in een biologisch kankercentrum was behandeld voor borstkanker.

Hoofdpijn
De oorzaak van de dood van de Nederlandse is onbekend, volgens de politie en het Duitse Openbaar Ministerie (OM) klaagde de vrouw over hoofdpijn en was zij zo nu en dan verward en later helemaal niet meer aanspreekbaar.

Waarschuwen
Het OM in Krefeld neemt de zaak zeer hoog op, het roept andere patiënten van de kliniek die dezelfde klachten hebben, zich te melden. Ondanks dat het OM nog weinig weet, is het incident wel naar buiten gebracht om mogelijk slachtoffers te waarschuwen.

Onderzoek
Het OM wilde nog niet zeggen of het centrum ook patiënten uit Limburg behandelt. Of veel mensen zich inmiddels hebben gemeld hebben en wanneer er wél iets te zeggen valt over het onderzoek, kon het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag ook niet vertellen.

De politie heeft een speciale eenheid opgericht voor het onderzoek naar de gang van zaken in de kliniek. Patiënten kunnen zich melden op nummer 0049-2161290.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen