Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie onderzoekt verdachte dood in kankerkliniek

Geplaatst opdinsdag 2 augustus 2016 - 13:22

De Duitse politie onderzoekt de dood van een 43-jarige Nederlandse vrouw in een kliniek in Bracht, pal over de grens bij Belfeld.

De vrouw uit Aalburg stierf afgelopen zaterdag nadat zij vijf dagen eerder in een biologisch kankercentrum was behandeld voor borstkanker.

Hoofdpijn
De oorzaak van de dood van de Nederlandse is onbekend, volgens de politie en het Duitse Openbaar Ministerie (OM) klaagde de vrouw over hoofdpijn en was zij zo nu en dan verward en later helemaal niet meer aanspreekbaar.

Waarschuwen
Het OM in Krefeld neemt de zaak zeer hoog op, het roept andere patiënten van de kliniek die dezelfde klachten hebben, zich te melden. Ondanks dat het OM nog weinig weet, is het incident wel naar buiten gebracht om mogelijk slachtoffers te waarschuwen.

Onderzoek
Het OM wilde nog niet zeggen of het centrum ook patiënten uit Limburg behandelt. Of veel mensen zich inmiddels hebben gemeld hebben en wanneer er wél iets te zeggen valt over het onderzoek, kon het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag ook niet vertellen.

De politie heeft een speciale eenheid opgericht voor het onderzoek naar de gang van zaken in de kliniek. Patiënten kunnen zich melden op nummer 0049-2161290.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen