Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie onderzoekt valse melding over horrorclown

Geplaatst opdonderdag 20 oktober 2016 - 19:51

De politie is een onderzoek begonnen naar een valse melding over een horrorclown, dinsdag in Sittard.

Twee jongens zeiden in de Putstraat aangevallen en achtervolgd te zijn door een man met een clownsmasker, die een mes in zijn handen had.

Politiebureau
De twee deden deden daar op het politiebureau in Sittard melding van, waarna er een surveillance naar de Putstraat werd gestuurd. Daar was de clown niet meer te bekennen. "We hebben het sterke vermoeden dat het om een valse melding gaat, en we denken ook te weten wie erachter zit. We zijn nu bezig met nader onderzoek", laat een woordvoerster van de politie weten. Meer wil ze niet zeggen.

YouTube
Het hele avontuur met de horrorclown in Sittard, inclusief het bezoek aan het politiebureau, is door de twee jongens gefilmd en op YouTube gezet. Dat versterkt de indruk dat het allemaal in scène is gezet. De video heeft als titel: 'Aangevallen door killer clown politie doet niks!'

Harderwijk
De twee jongens zijn de vlogger Job van Grafhorst, alias Dutchtuber, uit Harderwijk en zijn vriend Ben Peeters uit Heerlen. Dutchtuber is een redelijk succesvolle vlogger met bijna 150.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. In het filmpje zegt hij naar Sittard te zijn gekomen om een paar vlogs te maken. Naar eigen zeggen geheel toevallig stuitten ze op de akelige clown.

Lees ook: Horrorclown jaagt jongen stuipen op het lijf in Sittard

Video: YouTube/DutchtuberGaming

Kleding
In de comments op YouTube zeggen veel mensen al te vermoeden dat de hele boel doorgestoken kaart is. Ook al omdat de kleding van de clown verdacht veel lijkt op die van vlogger Job. Maar aan het einde van de 17 minuten durende video houden Job en zijn vriend Ben bij hoog en bij laag vol dat het allemaal echt is.

Korte achternaam
De politie, die dinsdag voor Jan met de korte achternaam op de melding afging, denkt daar duidelijk anders over. Bij het korps zijn ze al die grappen en grollen met horror-, killer- en terrorclowns inmiddels meer dan zat.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Horrorclown jaagt jongen stuipen op het lijf in Sittard
Vloggers liften nog even mee op horrorclown-hype
Zeventienjarige horrorclown opgepakt in Roermond
Meldingen over horrorclown in Venlo
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen