Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie onderzoekt mogelijk misbruik zwaar gehandicapten

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 6:53

De politie is een onderzoek gestart naar mogelijk misbruik van zwaar gehandicapte kinderen en jongvolwassenen bij zorgstichting Dichterbij in Gennep.

Dat meldt de Telegraaf maandagochtend.

Ouders
Twee groepen gehandicapte kinderen zijn mogelijk maandenlang ernstig mishandeld, onzedelijk betast en verwaarloosd. Ouders van de slachtoffers trokken vervolgens aan de bel.

Ingehuurd personeel
Het onderzoek richt zich vooral op de Dichterbij-locatie in Gennep, waar gehandicapten in de leeftijd van 14 tot 25 jaar werden verzorgd. Het misbruik zou zijn gedaan door ingehuurd personeel. De afdeling waar het misbruik zou hebben plaatsgevonden, is inmiddels gesloten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen