Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie onderzoekt mogelijk misbruik zwaar gehandicapten

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 6:53

De politie is een onderzoek gestart naar mogelijk misbruik van zwaar gehandicapte kinderen en jongvolwassenen bij zorgstichting Dichterbij in Gennep.

Dat meldt de Telegraaf maandagochtend.

Ouders
Twee groepen gehandicapte kinderen zijn mogelijk maandenlang ernstig mishandeld, onzedelijk betast en verwaarloosd. Ouders van de slachtoffers trokken vervolgens aan de bel.

Ingehuurd personeel
Het onderzoek richt zich vooral op de Dichterbij-locatie in Gennep, waar gehandicapten in de leeftijd van 14 tot 25 jaar werden verzorgd. Het misbruik zou zijn gedaan door ingehuurd personeel. De afdeling waar het misbruik zou hebben plaatsgevonden, is inmiddels gesloten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen