Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie onderzoekt mogelijk misbruik gehandicapte vrouw

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2015 - 15:56

De politie doet onderzoek naar mogelijk misbruik van een 19-jarige vrouw door een vrijwilliger van zorgbureau Talent.

Het meisje heeft een verstandelijke beperking en gaat naar de dagbesteding van Talent in Eckelrade.

Chauffeur
De directie bevestigt dat er een onderzoek loopt naar een vrijwilliger. De man werkte op vrijwillige basis als chauffeur van het busje, waarmee de cliënte van de dagbesteding naar huis werd gebracht. Onderzocht wordt of er seksueel contact is geweest tussen de vrijwilliger en de vrouw.

Overeenkomst ontbonden
De moeder heeft hierover melding gedaan bij de politie, die inmiddels een onderzoek is gestart. Zorgbureau Talent heeft de overeenkomst met de vrijwilliger ontbonden en heeft de kwestie gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Alle medewerkers hebben donderdag een vertrouwelijke brief hierover gekregen.

Relatie
Uit interne verslagen, die in handen zijn van L1, blijkt dat de 19-jarige dacht dat ze een relatie had met de man. Hij plande zijn ritten met het busje altijd zo, dat hij het meisje als laatste naar huis bracht, waardoor ze samen in het busje zaten. Uit interne documenten van Talent blijkt dat het protocol met betrekking tot de vrijwillige chauffeurs is aangepast. Chauffeurs rijden niet meer iedere dag dezelfde ronde met dezelfde cliënten.

Chauffeur ontkent
De man ontkent dat er sprake was van seksuele handelingen. Volgens hem heeft hij alleen maar gesprekken gevoerd met de cliënte. Dit gebeurde regelmatig op de parkeerplaats bij een sportcomplex in Heerlen. In de interne verslagen staat ook dat het meisje heeft verklaard dat de man haar met wapens heeft bedreigd als ze iemand iets zou vertellen.

Vrijdag om 17:30 uur meer over deze zaak in het L1 Nieuws

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vrijwilliger aangehouden voor relatie met cliënte
Voorarrest chauffeur Talent met 14 dagen verlengd
Trucker die geholpen heeft bij arrestatie in zonnetje gezet
Politie herstelt: slachtoffer tractorongeval niet dronken
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen