Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie onderzoekt link tussen seksclub en Satudarah

Geplaatst opzondag 27 november 2016 - 13:25

Bij de inval in saunaclub YinYang in Roermond heeft de politie zaterdagavond de aanwezige administratie en contant geld in beslag genomen. Naast de saunaclub werden ook vijf andere panden doorzocht.

De politie deed in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) invallen in een hotelboerderij in Melick en drie woningen in Reuver, Brunssum en Roermond. De Belgische politie doorzocht bovendien op verzoek van de Nederlandse justitie een woning in Maaseik.

Geld en drugs
In de sauna werd beslag gelegd op de aanwezige administratie en contant geld. Bij de invallen in de andere panden werden gebruikershoeveelheden drugs, 40 xtc pillen en diverse wapens ontdekt en in beslag genomen. In één van de woningen stuitte de politie bovendien op een hennepkwekerij.

Agenten bij de ingang van de seksclub.
Foto: Fer Traugott

Onderzoek
De invallen waren gericht op het onderzoek naar de betrokkenheid van de Roermondse saunaclub bij omvangrijke witwaspraktijken. Daarbij zouden bankbiljetten van 500 euro uit het criminele milieu worden vermengd met de contante geldstroom van de saunaclub.

Lees ook: Politie en justitie vallen seksclub in Roermond binnen

Satudarah
Het criminele geld zou onder meer afkomstig zijn van de motorclub Satudarah. Het OM vermoedt dat prominente leden van deze motorclub de dienst uitmaken in de Roermondse saunaclub.

De politie zette bij de actie zaterdagavond 350 mensen in, waaronder tientallen (zeden)rechercheurs, arrestatieteams en de mobiele eenheid. Er werden twee personen zonder identiteitsbewijs aangetroffen en twee personen met openstaande boetes.

Lees ook: Eigenaar saunaclub YinYang: inval is 'blunder van justitie'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen