Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie onderzoekt krantenbericht uit 1985 in zaak Nicky

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 13:36

In het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen bekijkt de politie een krantenbericht uit 1985.

Het bericht stond in 1985 in het Limburgs Dagblad. Een politiewoordvoerder bevestigt dat er onderzoek wordt gedaan naar het krantenbericht.

Ontucht
Hierin stond dat een man uit Simpelveld tegen de Rijkspolitie heeft bekend dat hij ontucht had gepleegd met twee jongens van tien jaar. Ook zou hij een jaar eerder ontucht hebben gepleegd met twee minderjarige jongens in Wijlre. Op social media circuleert het krantenbericht en wordt het gelinkt aan Jos Brech, verdachte in de zaak Verstappen. "Wij kunnen niet bevestigen dat de man uit het krantenbericht Jos Brech is", zegt de politiewoordvoerder.

Zedendelict
De woordvoerder van de politie benadrukt dat het Openbaar Ministerie woensdag heeft laten weten dat de verdachte in 1985 in aanraking is geweest met de politie vanwege een zedendelict, maar dat deze zaak is geseponeerd en het delict onbekend is. Dit is niet meer te achterhalen, omdat de archieftermijnen niet meer in de systemen staan.

Nicky Verstappen
De elfjarige Nicky uit Heibloem werd twintig jaar geleden dood gevonden tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Woensdag maakte de politie bekend dat Brech verdachte is in de zaak Nicky Verstappen. Sinds februari is Brech echter spoorloos. Hij werd door familieleden als vermist opgegeven, maar buren vertelden hem nog gezien te hebben toen zijn moeder in april overleed.

Lees ook: Oproep aan buren die Jos Brech nog hebben gezien

Bij de politie zijn sinds woensdag meer dan 200 tips binnengekomen over de verdachte, onder meer over zijn mogelijke verblijfplaats. De tips worden met spoed onderzocht.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen