Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie onderzoekt bizar ontvoeringsverhaal in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 14:30

De politie in Maastricht onderzoekt het bizarre verhaal dat al enkele dagen wordt gedeeld op Facebook, over een jonge vrouw die in Maastricht zou zijn ontvoerd en vergiftigd.

"We zijn bekend met het verhaal, en we hebben het in onderzoek", laat een woordvoerder weten.

In de val gelokt
De Hasseltse Gudrun Bongaerts plaatste op 5 december een bericht over de vermeende ontvoering op Facebook. Het bericht werd bijna 5000 keer gedeeld maar is inmiddels verwijderd. De vrouw schreef dat haar 21-jarige dochter op 8 juli in Maastricht 'door een jonge man in de val was gelokt, opgesloten en gif kreeg toegediend.'

Servaascafé
Daarna zou de dochter zijn ontsnapt en rond 19:00 uur 's avonds in de buurt van het Servaascafé in Maastricht zijn geholpen door twee vrouwen die met een Antwerps accent spraken.

Dader?
In het bericht vraagt de moeder of die vrouwen zich per mail willen melden 'in verband met de rechtsvervolging'. Ze voegt eraan toe dat de man die haar dochter zou hebben ontvoerd op dit moment vast zou zitten en dat er 'momenteel 3 gelijkaardige aangiftes tegen de man lopen'.

Schrijfster
De politie in Maastricht kan niet bevestigen of het verhaal dat de vrouw op Facebook heeft geschreven ook echt heeft plaatsgevonden. Opvallend genoeg heeft Gudrun Bongaerts, die zichzelf op Facebook ook schrijfster noemt, het bericht vrijdagmiddag zelf ook gewijzigd.

Bedankt
In plaats van de veelgedeelde foto van haar dochter met het bovenstaand verhaal staat er nu alleen nog 'Bedankt voor het delen allemaal! Wij hebben de gegevens die we nodig hadden'.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen