Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie onderzoekt bizar ontvoeringsverhaal in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 14:30

De politie in Maastricht onderzoekt het bizarre verhaal dat al enkele dagen wordt gedeeld op Facebook, over een jonge vrouw die in Maastricht zou zijn ontvoerd en vergiftigd.

"We zijn bekend met het verhaal, en we hebben het in onderzoek", laat een woordvoerder weten.

In de val gelokt
De Hasseltse Gudrun Bongaerts plaatste op 5 december een bericht over de vermeende ontvoering op Facebook. Het bericht werd bijna 5000 keer gedeeld maar is inmiddels verwijderd. De vrouw schreef dat haar 21-jarige dochter op 8 juli in Maastricht 'door een jonge man in de val was gelokt, opgesloten en gif kreeg toegediend.'

Servaascafé
Daarna zou de dochter zijn ontsnapt en rond 19:00 uur 's avonds in de buurt van het Servaascafé in Maastricht zijn geholpen door twee vrouwen die met een Antwerps accent spraken.

Dader?
In het bericht vraagt de moeder of die vrouwen zich per mail willen melden 'in verband met de rechtsvervolging'. Ze voegt eraan toe dat de man die haar dochter zou hebben ontvoerd op dit moment vast zou zitten en dat er 'momenteel 3 gelijkaardige aangiftes tegen de man lopen'.

Schrijfster
De politie in Maastricht kan niet bevestigen of het verhaal dat de vrouw op Facebook heeft geschreven ook echt heeft plaatsgevonden. Opvallend genoeg heeft Gudrun Bongaerts, die zichzelf op Facebook ook schrijfster noemt, het bericht vrijdagmiddag zelf ook gewijzigd.

Bedankt
In plaats van de veelgedeelde foto van haar dochter met het bovenstaand verhaal staat er nu alleen nog 'Bedankt voor het delen allemaal! Wij hebben de gegevens die we nodig hadden'.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen