Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie onderzoekt bizar ontvoeringsverhaal in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 14:30

De politie in Maastricht onderzoekt het bizarre verhaal dat al enkele dagen wordt gedeeld op Facebook, over een jonge vrouw die in Maastricht zou zijn ontvoerd en vergiftigd.

"We zijn bekend met het verhaal, en we hebben het in onderzoek", laat een woordvoerder weten.

In de val gelokt
De Hasseltse Gudrun Bongaerts plaatste op 5 december een bericht over de vermeende ontvoering op Facebook. Het bericht werd bijna 5000 keer gedeeld maar is inmiddels verwijderd. De vrouw schreef dat haar 21-jarige dochter op 8 juli in Maastricht 'door een jonge man in de val was gelokt, opgesloten en gif kreeg toegediend.'

Servaascafé
Daarna zou de dochter zijn ontsnapt en rond 19:00 uur 's avonds in de buurt van het Servaascafé in Maastricht zijn geholpen door twee vrouwen die met een Antwerps accent spraken.

Dader?
In het bericht vraagt de moeder of die vrouwen zich per mail willen melden 'in verband met de rechtsvervolging'. Ze voegt eraan toe dat de man die haar dochter zou hebben ontvoerd op dit moment vast zou zitten en dat er 'momenteel 3 gelijkaardige aangiftes tegen de man lopen'.

Schrijfster
De politie in Maastricht kan niet bevestigen of het verhaal dat de vrouw op Facebook heeft geschreven ook echt heeft plaatsgevonden. Opvallend genoeg heeft Gudrun Bongaerts, die zichzelf op Facebook ook schrijfster noemt, het bericht vrijdagmiddag zelf ook gewijzigd.

Bedankt
In plaats van de veelgedeelde foto van haar dochter met het bovenstaand verhaal staat er nu alleen nog 'Bedankt voor het delen allemaal! Wij hebben de gegevens die we nodig hadden'.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen