Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie onderzoekt bizar ontvoeringsverhaal in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 14:30

De politie in Maastricht onderzoekt het bizarre verhaal dat al enkele dagen wordt gedeeld op Facebook, over een jonge vrouw die in Maastricht zou zijn ontvoerd en vergiftigd.

"We zijn bekend met het verhaal, en we hebben het in onderzoek", laat een woordvoerder weten.

In de val gelokt
De Hasseltse Gudrun Bongaerts plaatste op 5 december een bericht over de vermeende ontvoering op Facebook. Het bericht werd bijna 5000 keer gedeeld maar is inmiddels verwijderd. De vrouw schreef dat haar 21-jarige dochter op 8 juli in Maastricht 'door een jonge man in de val was gelokt, opgesloten en gif kreeg toegediend.'

Servaascafé
Daarna zou de dochter zijn ontsnapt en rond 19:00 uur 's avonds in de buurt van het Servaascafé in Maastricht zijn geholpen door twee vrouwen die met een Antwerps accent spraken.

Dader?
In het bericht vraagt de moeder of die vrouwen zich per mail willen melden 'in verband met de rechtsvervolging'. Ze voegt eraan toe dat de man die haar dochter zou hebben ontvoerd op dit moment vast zou zitten en dat er 'momenteel 3 gelijkaardige aangiftes tegen de man lopen'.

Schrijfster
De politie in Maastricht kan niet bevestigen of het verhaal dat de vrouw op Facebook heeft geschreven ook echt heeft plaatsgevonden. Opvallend genoeg heeft Gudrun Bongaerts, die zichzelf op Facebook ook schrijfster noemt, het bericht vrijdagmiddag zelf ook gewijzigd.

Bedankt
In plaats van de veelgedeelde foto van haar dochter met het bovenstaand verhaal staat er nu alleen nog 'Bedankt voor het delen allemaal! Wij hebben de gegevens die we nodig hadden'.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen