Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie onderzoekt bizar ontvoeringsverhaal in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 14:30

De politie in Maastricht onderzoekt het bizarre verhaal dat al enkele dagen wordt gedeeld op Facebook, over een jonge vrouw die in Maastricht zou zijn ontvoerd en vergiftigd.

"We zijn bekend met het verhaal, en we hebben het in onderzoek", laat een woordvoerder weten.

In de val gelokt
De Hasseltse Gudrun Bongaerts plaatste op 5 december een bericht over de vermeende ontvoering op Facebook. Het bericht werd bijna 5000 keer gedeeld maar is inmiddels verwijderd. De vrouw schreef dat haar 21-jarige dochter op 8 juli in Maastricht 'door een jonge man in de val was gelokt, opgesloten en gif kreeg toegediend.'

Servaascafé
Daarna zou de dochter zijn ontsnapt en rond 19:00 uur 's avonds in de buurt van het Servaascafé in Maastricht zijn geholpen door twee vrouwen die met een Antwerps accent spraken.

Dader?
In het bericht vraagt de moeder of die vrouwen zich per mail willen melden 'in verband met de rechtsvervolging'. Ze voegt eraan toe dat de man die haar dochter zou hebben ontvoerd op dit moment vast zou zitten en dat er 'momenteel 3 gelijkaardige aangiftes tegen de man lopen'.

Schrijfster
De politie in Maastricht kan niet bevestigen of het verhaal dat de vrouw op Facebook heeft geschreven ook echt heeft plaatsgevonden. Opvallend genoeg heeft Gudrun Bongaerts, die zichzelf op Facebook ook schrijfster noemt, het bericht vrijdagmiddag zelf ook gewijzigd.

Bedankt
In plaats van de veelgedeelde foto van haar dochter met het bovenstaand verhaal staat er nu alleen nog 'Bedankt voor het delen allemaal! Wij hebben de gegevens die we nodig hadden'.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen