Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie onderzoekt automobilist die op wielerparcours reed

Geplaatst opdinsdag 2 mei 2017 - 11:56

De politie is een onderzoek gestart naar de automobilist die tijdens een wielerkoers in Elsloo bijna voor een aanrijding zorgde met het wielerpeloton.

Om een beter beeld te krijgen van wat er op zondag 23 april gebeurde, roept de politie getuigen op zich te melden.

Wielerkoers
Een personenauto reed tijdens de Ton Dolmans Trofee tegen de rijrichting van het aanstormende peloton het parcours op. Wonder boven wonder raakte de auto de wielrenners niet, omdat die attent waren en net op tijd uit konden wijken.

Lees ook: Automobilist rijdt over parcours tegen wielerpeloton in

Videobeelden
In een filmpje op Facebook is te zien hoe de donkere Audi A3 vanaf de parkeerplaats van het Dorine Verschureplein linksaf de Stationsstraat inrijdt. Op dat moment komt het peloton met vele tientallen wielrenners daar aan. Omstanders beginnen te schreeuwen om hen te waarschuwen. Het gaat op het nippertje goed.

Geen borden
Volgens de vader van de chauffeur heeft zijn zoon echter niks fout gedaan. Hij verwijt de organisatie van de wielerkoers dat er op de betreffende plek geen bord of afzetting aanwezig was.

Lees ook: Chauffeur die op parcours reed in Elsloo eist rectificatie

Volgens koersorganisator Armand van Mulken is er juist alles aan gedaan om het parcours zo veilig mogelijk te maken. "We hebben echt ingezet op veiligheid", zegt hij.

Getuigen
Om een beter beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd, is de politie op zoek naar getuigen. Hun interesse gaat specifiek uit naar de bestuurster van een motorfiets en de bestuurster van een grijze personenauto. Deze weggebruikers stonden op de plek waar het incident zich voordeed, te wachten en hebben mogelijk iets gezien. Ook andere getuigen worden gevraagd zich bij de politie te melden.

Lees ook: Wielerkoers wil roekeloze automobilist aanpakken

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Chauffeur bij wielerkoers Elsloo heeft geen bord gezien
Wielerkoers wil roekeloze automobilist aanpakken
Chauffeur die op parcours reed in Elsloo eist rectificatie
Automobilist rijdt over parcours tegen wielerpeloton in
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen