Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie nog hard op zoek naar verdachte van neersteken agent

Geplaatst opmaandag 28 juni 2021 - 11:17

De 20-jarige man uit Brunssum die vastzit op verdenking van het neersteken van een politieagent in burger in Bingelrade afgelopen weekend, blijft voorlopig in de cel. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig.

De 20-jarige Brunssumer wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt de politie.

Ruzie over scheurende scooters
De agent sprak bij het ontmoetingscentrum in Bingelrade net na middernacht in de nacht van zaterdag op zondag enkele mannen met scooters erop aan dat ze regelmatig te hard door het dorp scheurden. Daarop werd hij neergestoken. Volgens buurtbewoners heeft hij daarbij twee steekwonden en een klaplong opgelopen.

Lees ook: 'Aanleiding steekpartij Bingelrade was ruzie over scooters'

'Alles op alles'
De man uit Brunssum kon al snel na de steekpartij worden opgepakt door een hondengeleider van de politie die rap ter plaatse was. Maar de tweede verdachte maakte zich uit de voeten en kon via het buitengebied in het dorp ontkomen. Een grote zoekactie van de politie met speurhonden en een politiehelikopter leverde dezelfde nacht niets op. "Maar we zetten wel alles op alles om hem te kunnen aanhouden", zegt een voorlichter van de politie.

De agent in burger werd met spoed naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Zijn toestand is stabiel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen