Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie neemt spandoeken in beslag in Ysselsteyn

Geplaatst opzondag 16 november 2014 - 15:11

De politie heeft zondag bij de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn twee spandoeken van demonstrerende actievoerders in beslag genomen.

Dit omdat de tekst op de spandoeken opruiend zou zijn, liet een van de demonstranten weten. Er was een noodverordening van kracht.

AFVN
Enkele actievoerders kwamen demonstreren voor de ingang van de Duitse militaire begraafplaats. Ze zijn lid van de bond van antifascisten AFVN. Die is tegen de jaarlijkse herdenking van gevallen militairen, die zondag op de begraafplaats wordt gehouden.

SS'ers
Volgens de actievoerders worden ook de daar begraven SS’ers herdacht. Daar zijn ze op tegen. Op de in beslag genomen spandoeken stond NO SS en ProteSSt.

De Duitse ambassade zegt dat er géén SS’ers herdacht worden. Duitsland veroordeelt de gruwelen van het Derde Rijk onder Hitler en van de SS, aldus een woordvoerder van de ambassade.

Rustig verlopen
De bijeenkomst is volgens woordvoerders van de gemeente Venray en de politie rustig verlopen.. De begraafplaats in Ysselsteyn telt zo’n 31.000 graven.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Demonstratie tegen herdenking SS'ers in Ysselsteyn
begraafplaats Ysselsteyn
Opera op Duitse begraafplaats Ysselsteyn
Israel legt krans op Duitse begraafplaats Ysselsteyn
Antifascisten boos om traditioneel bezoek aan nazigraven
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen