Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie neemt doodgeschoten hond in beslag voor onderzoek

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 15:22

De Duitse herder die afgelopen vrijdag werd doodgeschoten in het Hoogbos in de Voerstreek, vlak over de grens bij Mheer, is in beslag genomen door de Belgische politie.

Dat is volgens de politie nodig voor het onderzoek.

Wandeling
De hond is van de Maastrichtse Margriet Rennenberg. Zij maakte vrijdagmiddag een wandeling met haar twee honden in de Belgische grensplaats Voeren. Haar Duitse herder Moos was niet aangelijnd en liep vooruit. De vrouw hoorde even later een schot, gejank en vervolgens nog een schot. De hond bleek te zijn doodgeschoten.

Lees ook: 'Hond doodgeschoten tijdens wandeling in bos'

Aanvallen
De politie van Voeren onderzoekt de zaak, zegt korpschef Romin Cox. "Volgens de Belgische wetgeving mag je niet schieten op loslopende honden", zegt Cox. "Tenzij je wordt aangevallen."

Lees ook: 'Doodgeschoten hond teruggevonden in bos'

Onderzoek
De levenloze hond werd zondag gevonden. Het baasje dacht haar viervoeter op te kunnen gaan halen om afscheid te kunnen nemen. Maar de politie gaat de doodgeschoten hond eerst onderzoeken.

Paard
De hond zou niet het enige dier zijn dat in het gebied is beschoten. In oktober werd er ook al een paard dood aangetroffen in Voeren. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen