Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie neemt doodgeschoten hond in beslag voor onderzoek

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 15:22

De Duitse herder die afgelopen vrijdag werd doodgeschoten in het Hoogbos in de Voerstreek, vlak over de grens bij Mheer, is in beslag genomen door de Belgische politie.

Dat is volgens de politie nodig voor het onderzoek.

Wandeling
De hond is van de Maastrichtse Margriet Rennenberg. Zij maakte vrijdagmiddag een wandeling met haar twee honden in de Belgische grensplaats Voeren. Haar Duitse herder Moos was niet aangelijnd en liep vooruit. De vrouw hoorde even later een schot, gejank en vervolgens nog een schot. De hond bleek te zijn doodgeschoten.

Lees ook: 'Hond doodgeschoten tijdens wandeling in bos'

Aanvallen
De politie van Voeren onderzoekt de zaak, zegt korpschef Romin Cox. "Volgens de Belgische wetgeving mag je niet schieten op loslopende honden", zegt Cox. "Tenzij je wordt aangevallen."

Lees ook: 'Doodgeschoten hond teruggevonden in bos'

Onderzoek
De levenloze hond werd zondag gevonden. Het baasje dacht haar viervoeter op te kunnen gaan halen om afscheid te kunnen nemen. Maar de politie gaat de doodgeschoten hond eerst onderzoeken.

Paard
De hond zou niet het enige dier zijn dat in het gebied is beschoten. In oktober werd er ook al een paard dood aangetroffen in Voeren. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen