Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie neemt caravans woonwagenbroers in beslag

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 11:29

De politie heeft de caravans van woonwagenbroers Piet en Willem Soering in beslag genomen. Het duo stond wekenlang op een parkeerplaats in Landgraaf om een standplek te eisen.

De twee broers krijgen de caravans de komende vier weken niet terug, zo meldt lokale omroep ZO-NWS.

Ultimatum
Afgelopen week voerden de twee broers actie bij de parkeerplaats van basisschool De Wissel. De gemeente sommeerde het duo om weg te gaan. Toen ze daar geen gehoor aan hadden gegeven, werd de politie ingeschakeld.

Vastgeketend
Vanaf begin december voerden woonwagenbewoners actie bij het gemeentehuis in Landgraaf. Eén van de woonwagenbewoners ketende zich vast aan zijn caravan. Hij werd net als zijn broer opgepakt.

Lees ook: Woonwagenbewoners Landgraaf weigeren te vertrekken

Onderzoek
Net als in de rest van Nederland, werd ook in Limburg wekenlang actie gevoerd door woonwagenbewoners. Ze eisten in onder andere Maastricht, Heythuysen en Helden meer standplaatsen. Een aantal burgemeesters, onder wie Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, stuurde daarop een brief. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft naar aanleiding daarvan een onderzoek naar criminaliteit op woonwagenkampen ingesteld.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen