Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie neemt caravans woonwagenbroers in beslag

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 11:29

De politie heeft de caravans van woonwagenbroers Piet en Willem Soering in beslag genomen. Het duo stond wekenlang op een parkeerplaats in Landgraaf om een standplek te eisen.

De twee broers krijgen de caravans de komende vier weken niet terug, zo meldt lokale omroep ZO-NWS.

Ultimatum
Afgelopen week voerden de twee broers actie bij de parkeerplaats van basisschool De Wissel. De gemeente sommeerde het duo om weg te gaan. Toen ze daar geen gehoor aan hadden gegeven, werd de politie ingeschakeld.

Vastgeketend
Vanaf begin december voerden woonwagenbewoners actie bij het gemeentehuis in Landgraaf. Eén van de woonwagenbewoners ketende zich vast aan zijn caravan. Hij werd net als zijn broer opgepakt.

Lees ook: Woonwagenbewoners Landgraaf weigeren te vertrekken

Onderzoek
Net als in de rest van Nederland, werd ook in Limburg wekenlang actie gevoerd door woonwagenbewoners. Ze eisten in onder andere Maastricht, Heythuysen en Helden meer standplaatsen. Een aantal burgemeesters, onder wie Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, stuurde daarop een brief. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft naar aanleiding daarvan een onderzoek naar criminaliteit op woonwagenkampen ingesteld.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen