Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie: 'Meeste illegaal vuurwerk is al in Nederland'

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 18:03

De grootste partijen illegaal vuurwerk zijn al in Nederland. Want hoe later in het jaar je dat vuurwerk binnen brengt, hoe groter de pakkans.

Dat zei een woordvoerster van de politie Limburg woensdag, mede op basis van informatie van de Landelijke Eenheid van de politie. De pakkans is veel kleiner als het vuurwerk bijvoorbeeld in mei al het land wordt binnengebracht.

Geen gerichte grenscontroles
De politie in de grensgebieden in Limburg en Brabant houdt geen grote, gerichte grenscontroles met België, aldus woordvoerders van de politie in Limburg en Oost-Brabant.

Prioriteit voor surveillanten
Wel heeft vuurwerk bij surveillerende agenten prioriteit, zei de woordvoerder van de politie in Oost-Brabant. "Controles worden meegenomen in de reguliere surveillance van de basisteams, of naar aanleiding van meldingen van mensen", zei de woordvoerster van de politie Limburg. "Maar controleren van illegaal vervoer van vuurwerk is een lastige."

Niet wijzer maken
"Natuurlijk gaan we ook controles plannen, maar wanneer we dat doen en op wat voor manier laten we in het midden", liet de woordvoerder van de politie Oost-Brabant woensdag weten. "We willen mensen niet wijzer maken door aan te geven of, waar en hoe we gaan handhaven."

De Landelijke Eenheid van de politie voert wel gerichte controles uit, maar zegt vooraf niet waar en wanneer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen