Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Maastricht roept hulp in van Pokémon GO-spelers

Geplaatst opdonderdag 14 juli 2016 - 11:01

Pokémon GO-spelers bezorgden agenten aardig wat overuren de laatste dagen, maar het kan ook anders. De politie in Maastricht roept juist de hulp in van de spelers.

Wanneer je over straat loopt om te jagen op Pokémon is het een kleine moeite om ook af en toe eens rond te kijken, menen de dienders.

Hulp gebruiken
"Er zijn dagelijks inbraken, diefstal van fietsen en bromfietsen of (levens)bedreigende situaties en daar kunnen wij je hulp bij gebruiken!", schrijft de politie Maastricht op Facebook.

Benieuwd wat Pokémon Go nu precies is. Dat vind je hier.

Burgernet
Ook roept de politie de spelers meteen maar even op om zich aan te melden bij Burgernet. "Als de politie op zoek is naar een vermist persoon of als er net een overval gepleegd is in de buurt waar jij aan het jagen bent, dan krijg je een melding en kun je ons helpen om de vermiste te vinden of om de overvallers te pakken.
Of is dit voor jou het signaal om even te stoppen met jagen en een veilig plekje op te zoeken."

Lees ook:
- Pokémon-jagers gaan dwars door omheiningen in Voerendaal
- Politiepatrouille gered van Pokémon

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politiepatrouille gered van Pokémon
Pokémon-jagers gaan dwars door omheiningen in Voerendaal
Pokémon Go-spelers zijn niet welkom in het AZM
Pokémon-borden van Vierdaagse allemaal gestolen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen